ru

Статті

ТОП-5 крутих конструкторів сайтів

ТОП-5 крутих конструкторів сайтів

Опубліковано: 23 березня 2023

У сучасному бізнесі таке поняття як «конструктор сайтів» вже ні у кого не викликає подиву. Надто вже добре зарекомендували себе дані сервіси, що дозволяють людині, котра не володіє програмуванням, самостійно зробити сайт в найкоротші терміни.

При цьому, зазвичай, сервіси конструкторів сайтів надають ще й підтримку, допомогу в навчанні, а їх продукти непогано захищені від злому. Саме тому популярність такого роду послуг зростає з року в рік, завдяки чому створюються все нові конструктори сайтів, а старі удосконалюються, щоб не програти конкуренцію.

Але, яким же основним критеріям повинні відповідати подібні сервіси, щоб отримати популярність у сучасного користувача.

На наш погляд таких «обов'язкових параметрів» 5:

  1. Простота в опануванні.
  2. Зручність у використанні.
  3. Наявність достатньої кількості різних шаблонів.
  4. Ефективна підтримка користувача.
  5. Гнучкість (можливість максимально підлаштувати сервіс під свої потреби).

Взявши за основу ці критерії, ми вивчили ринок сучасних конструкторів сайтів і відібрали 5, найбільш, на нашу думку, відповідних їм.

Weblium

Weblium

Це український конструктор сайтів. Йому найбільше пасує поняття “конструктор”. У простому редакторі усе зрозуміло з першого погляду: ви обираєте готові блоки і розміщуєте їх один над одним. Водночас можна і створювати повністю унікальні блоки.

Weblium пропонує непоганий баланс між гнучкістю і простотою, тому навіть у новачка буде свій сайт з професійним дизайном. Мобільна версія сайту створюється автоматично, але доналаштувати її можна у спеціальному редакторі мобільної версії.

Крім чудових лендингів, портфоліо, корпоративних сайтів, з Weblium можна створити невеликий інтернет-магазин (100-200 позицій) або онлайн-вітрину. У вас не буде фільтрів магазину або кабінету покупця, але буде доступ до знижок, варіативних товарів, імпорту/експорту товарів.

У створеному на цьому конструкторі сайті ви можете ввімкнути інтеграції українських сервісів для бізнесу та підключити до нього один із 15 платіжних методів (серед яких, наприклад, mono, LiqPay, Fondy).

Перевага Weblium – ціни. Українські користувачі можуть можуть обирати між тарифами StartUp за $5 на місяць (з обмеженими бізнес-можливостями) та Unlim за $8 на місяць (з усіма бізнес-можливостями).

Wix

Wix

Wix – це справжній “мультикомбайн” серед конструкторів сайтів. У ньому ви можете реалізувати майже будь-який тип сайту. Але буде і проблема – доволі складна логіка редактора. Ви зможете перетягувати елементи у макеті сайту вільно, але через це сайт може виглядати неохайно та непрофесіонально.

Тому, перше правило роботи з Wix – вивчати можливості редактора. Якщо у вас є смак, ви готові витратити 3-4 дні на вивчення Wix і у вас є досвід створення сайтів, то ви матимете сучасний сайт з унікальним дизайном. Враховуйте, що через особливості редактора вам доведеться додатково витрачати час на адаптацію сайтів для перегляду на мобільних.

Також цей конструктор сайтів пропонує величезний магазин застосунків і інтеграцій, але більшість із них потребує оплати за користування. Шаблонів більше 700, але лише десь третина із них сучасна.

Бізнес-можливості цього сервісу для створення сайтів дозволять реалізувати різні формати онлайн-підприємництва або створити великий інтернет-магазин із сотнями або тисячами товарних позицій.

Для новачків на Wix є спрощений редактор Wix ADI, а для професіоналів – Editor X. Для кожного користувача на Wix є своя “опція”.

Squarespace

Squarespace

Дуже цікавий конструктор сайтів, адже його автори змогли сумістити зручність для новачків у дизайні і розвинуті можливості для різних форматів бізнесів. Обирайте Squarespace для створення лендингів, портфоліо, сайтів-візиток з сучасним дизайном. Шаблони від дизайнерів Squarespace створювались саме для таких завдань.

Якщо в Wix вам буде складно розібратись з шарами контенту і доведеться завжди перевіряти прилягання елементів, то з Squarespace ваш дизайн буде охайним завдяки перетягуванню контента у межах розчерченої сітки. Також вам сподобається можливість вбудувати віджети соцмереж на сайт для демонстрації контенту із них.

Ця платформа для створення сайтів пропонує не тільки інтернет-магазин, але й готові рішення для готельного бізнесу, ресторанів, тренерів, продажу квитків, дистрибуції контенту. Але знайте, що приймати оплати можна лише Stripe, Square, PayPal.

На базовій бізнес-підписці за $23, цей сервіс для створення сайтів забиратиме собі 3% з кожного вашого продажу.

Отже, резюме. Squarespace для створення невеликого стильного сайту – так. Для бізнес-сайтів в Україні – потрібно думати (а з урахуванням цін – двічі думати).

Weebly

Weebly

Цей сервіс для створення сайтів, ніби поєднує у собі крайнощі.

З одного боку – тут новачок побачить зрозумілий редактор. У ньому є невелика кількість корисних блоків сторінок, вміст яких легко редагується. З іншого боку – вам буде складно налаштовувати колькори для всього сайту одразу. А частина блоків працюють як розширення та не завжди правильно відображаються на мобільних.

З одного боку – ціни підписок не такі великі у порівнянні з конкурентами. Сайт з бізнес-можливостями коштуватиме від $10 на місяць. З іншого боку – на базовій підписці ви не можете прибрати логотип Weebly з сайту. І хоча у вас будуть доволі потужні можливості eCommerce (йдеться, наприклад, про меню бокових фільтрів або сервіс кинутих кошиків), але SEO-налаштування сайту на Weebly доволі обмежені.p>

Приймати оплати можна лише з Stripe, PayPal, Authorize.net, and Square. Це ще один “мінус” для українських користувачів.

Ми рекомендуємо цей конструктор для створення портфоліо, корпоративних сайтів, сайтів-візиток та невеликих інтернет-магазинів. Але обов'язково вивчіть можливості цього конструктора перед оформленням підписки, адже у ньому є і багато “за”, і багато “проти”.

Shopify

Shopify

Shopify – не тільки конструктор для створення сайтів, а й велика платформа для організації та масштабування онлайн-бізнесу. У вас буде доступ до 6000 маркетингових додатків та інструментів побудови продажів у різних каналах (наприклад, у соцмережах).

Сам редактор сайтів дозволяє створювати доволі простий дизайн, а тому немає жодного сенсу використовувати Shopify для лендингів або корпоративних сайтів. Більшість шаблонів платна.

Ціна на цей конструктор сайтів висока. Є три тарифи: за $24/69/299 на місяць. Крім того, ви будете платити комісію 2%від продажів у разі використання платіжного методу не від Shopify. Тож, якщо ви будуєте великий онлайн-магазин для міжнародного ринку – Shopify ваш вибір.

У підсумку

Дана стаття – це всього лише суб'єктивна оцінка деяких конструкторів сайтів.

Звичайно ж, наша думка не є еталоном і вам може сподобатися абсолютно інший сервіс подібного роду, що не входить в наш ТОП.

Однак, в цьому матеріалі, ми намагалися скласти для вас перелік найбільш корисних, розроблених для різних завдань, конструкторів сайтів.

Сподіваємося, що якийсь із них допоможе розвитку вашого бізнесу!

Ошибка